3.fejezet

A busz nyílegyenesen száguldott( már amennyire egy telített csuklóbusz tud száguldani) , és a fiatalt hazavitte Farmer’ s City egy kis utcájába. Az utca elején a fiú leszállt, és maga ment a Water Street hármas szám alá. Rögtön becsörtetett a házba, ám a verandán kishíján összeütközött húgával, Chastityvel.

– Tom! – sikított fel a lány – lassabban kérlek!
– Bocs – vigyorodott el Tom – de rögtön megenyhülsz, ha elmondom, mit láttam.
– Mondd – csendesedett el húga.
-Ez a hely nem alkalmas rá! – mondta a báty, és beterelte Chastityt a házba.
Kétemeletes ház volt, balra a nappali, középen a konyha és az ebédlő, jobbra a szülei hálószobája. A nappaliból vezetett lépcső a második emeletre, vagyishát inkább csak a tetőtérre. A tetőtér volt a ház második emelete. Azon pedig három szoba volt: egy a fürdőszoba, még egy Tom szobája, és mellette Chastity szobája. Most a testvérpár Tomnál tartotta a ” kupaktanácsot ” . Tom szobájának falai sima fehér színűek voltak, és tele volt rakva együttesek fotóival. Az ágya szimpla heverő volt, kék takaróval és párnával. Az íróasztala a tetőtér hajlatában volt, és bár Tom folyton beverte a fejét az alacsony plafonba, tökéletesen helyet szorított a mellette levő gitárnak. Kis akusztikus gitár volt, de működött és a gazdája tudta használni és ez a fő.
A ruháit praktikusan a heverője alatti kihúzható fiókba rejtette, de hiába praktikus, ha a zoknik és a pólók folyton összekeverednek benne. De legalább szekrényre nem volt szükség, így egy babzsákfotelnek pont elegendő hely maradt. Ide ült le Tom, Chastity pedig leült a heverőre. A báty pedig belekezdett. Elmondta, hogy új lovat vittek a lovardába, és hogy rokonszenvet érzett vele. Ennél a pontnál Chastity hangosan felkuncogott.
– Most mi van? – kérdezte Tom.
– Ha együttéreztél a lóval – magyarázta húga – akkor te is ló vagy.
Tom csak a fejét csóválta, és folytatta. Elmondta, hogy a frissen hozott állat mennyire szabadulni akart, hogy mennyire dühösnek látszott, és hogy mennyire megsajnálta.
– Ki kell vinnünk onnan Chastity – fejezte be – muszáj. Különben ott pusztul bele a szabadság hiányába.
– Ezt nem gondolod komolyan – ez volt az a mondat, amit Chastity legtöbbször használt,egyszóval ez volt a ” mottója ” .
– Úgy tudtam szereted a lovakat – bátyja elég jól ismerte húgát, hogy ezzel el is érjen tőle egy sóhajtást.
– Oké – válaszolt a lány – de anyáéknak szólunk.
Ezzel a tanácskozás be is zárult. Az ilyesmiknél általában Tomé az utolsó szó, de ma úgy látszik különleges nap van. Chastity felment a szobájába, és hanyatt vágódott az ágyán. A plafonon fényképek voltak felragasztgatva. Egy róla és s barátnőjéről, Meganról készült, egyen a család csoportképe, és mellette az osztály csoportképe. Egy kép pedig akkor készült, mikor a lány nyári munkán volt a kisállatmenhelyen. Egy bekötött fülű kiskutyát tartott, és mosolygott. Chastity elgondolkozott: ha egy lovat megfosztanak a szabadságától, azért nem jár semmi. De ha valaki túszként ejt egy embert, akkor azt lecsukják. Egy ló bebörtönzéséért mi jár vajon?
A mellette levő szobában Tom gitározgatott, a taktusokból pedig felismerte az Oasis – Wonderwall című számot. A bátyja kedvenc dalára lassan lehunyta a szemét, és csak úgy, ruhában elaludt.