7. fejezet – Egy család

– Nylad vagyok, a szélenélők vezetője – szólalt meg a nő – megnyitom a tárgyalást Doe és Zoe Laning tükörtestvérek felett. Doe Laning, ismertebb nevén a tükörboszorkány, több bűnt elkövetett a szélenélők ellen, ráadásul egy tükörtestvéren elvégezte az áruló – trükköt, ami tiltott módszer. Zoe Laning bűnei között szerepel a telepatikus befolyásolás, kémkedés, valamint szervezkedés a szélenélők között.

– A jelenlevők: Elise és Stephen Martin tükörtestvérek, Lora Gleason szélenélő és Belle Pittman. Várok javaslatokat a vádlottak sorsát illetően.

Nylad nagy termében voltak. Doe és Zoe megkötözött kézzel állt közvetlenül Nylad előtt. Két oldalukon őrök strázsáltak. Valamivel hátrébb Elise, Stephen, Belle és Lora ült széthajtható székeken.

Amint kijutottak a tükörből, Lora elszállította mindannyiukat a szélenélők otthonába. Ott általános riadalom alakult ki, amikor megpillantották a hírhedt tükörboszorkányt. Biztonságiak szállították el Zoe – t és Doe – t, Stephent elcipelték előhalászni az emlékeit, amiket az áruló – trükk után tett. Lora elrohant dolgozni, Belle elkeveredett a tömegben, Elise pedig ment Stephen után, mint mindig.

Pár nappal később tárgyalást hívtak össze, hogy kiszabják a büntetést Doe és Zoe fölött. Elise nem ellenezte a bíróságot. Ha egy barátját ítélték volna el, másképp lett volna, de Zoe csak megjátszotta a barátságot. Így lelkiismeret nélkül beleegyezett a tárgyalásba.

Mivel senki nem szólalt meg, Nylad újra beszélni kezdett.

-Azt javaslom, mindkettejüket száműzzük egy külön tükörvilágba.

Elise alig hallhatóan felhorkantott. Felállt, jelezve, hogy beszélni szeretne.

-Elnézést, Nylad, de egy külön tükörvilágban is szervezkedhetnek a szélenélők ellen. Kihangsúlyozom Zoe telepatikus képességeit, és Doe képességét, amivel tükröt varázsol elő.

A nő elgondolkodott egy pillanatra, de hamar összeszedte magát.

-Igen, Elise, de előtte megfosztanánk őket a különleges képességeiktől, és a varázstudásuktól. Valamint egy olyan tükörvilágba zárnánk őket, aminek aztán megsemmisítjük a bejáratát, így elhagyni sem lehet – Nylad körülnézett a termen – mindenkinek jó ez az ítélet?

Lora felállt, és zavartan megköszörülte a torkát.

-Nekem még csak annyi megjegyzésem lenne, hogy Belle Pittman jelentős szerepet játszott Doe és Zoe Laning elkapásában. A tudása és képességei nélkül nem találtuk volna meg sem őket, sem Stephen Martint.

-Mire szeretne kilyukadni? – sürgette Nylad, pedig sejtette a beszéd értelmét, csak nem akarta tudomásul venni.

-Arra, hogy adják vissza Belle – nek a tükörvilágát és szélenélői jogait. Lehet, hogy hibázik néha, de a tükörvilágában nagyon szeretik. Ráadásul… bocsásson meg, hogy ezt mondom, de ő legalább vidám marad ebben a káoszban.

-Ezt még átgondoljuk – hagyta annyiban a nő, de mégis Belle felé fordult, aki nem húzta össze magát, mint más szélenélők a vezető közelében. Egyenes háttal ült, belenézve Nylad szemébe – Belle Pittman, szeretne újra szélenélő lenni?

Úgy tűnt, a lány fontolgatja a lehetőségeket, amin barátai éppúgy meglepődtek, mint Nylad. Azt hitték, rávágja az igent. Ehelyett Belle láthatóan nagyon meggondolta, amit mondani készült, viaskodott önmagával, végül magabiztosan megszólalt.

-Nagyon szeretnék újra szélenélő lenni, de tekintettel arra, hogy a rám bízott tükörtestvérek felszabadultak, szeretnék új tükörvilágot kérni.

-Rendben, elintézzük – bólintott Nylad, Elise legnagyobb döbbenetére. Azt gondolta, a nő majd megpróbál kitérni a kérés teljesítése elől, de nem. Lehetséges, hogy végül még megkedveli Belle – t? – akkor ezzel a tárgyalást lezárom. Az ítélet száműzetés és a különleges képességek, mint a varázslás eltávolítása. Elmehetnek.

A tárgyalás után csak addig maradtak a szélenélők otthonában, amíg Belle megkapta az új tükörvilágát és vele az ismertetőjegyét is. Egy tengerparti városrészt kapott, az ismertetőjegye pedig egy szép, kagylókból, cápafogakból és hínárból összerakott karkötő volt. A többiek várakozásával ellentétben nem vette ki a bronzkarikát a füléből.

-Kell valami, ami emlékeztet az előző tükörvilágomra – vont vállat – meg amúgy is. Jól néz ki. A helyén csak egy lyuk maradna.

Egyelőre még nem volt tükörtestvére, mert azok csak most születtek. El kellett érniük a szélenélő korát, addig Belle – nek csak a világával kellett foglalkoznia, addig pedig nem is öregedett.

Elise és Stephen hazamentek édesanyjukhoz, útközben pedig összeszedték édesapjukat is. Otthon pedig közölték a csodálatos hírt: végre egy család lehetnek. Nem választja el őket egy tükör sem.

Az egész család ünnepelt, elmesélték a kalandjaikat, az izgalmas részeknél visszafojtott lélegzettel ültek, amikor pedig Elise a sárkánnyal vívott harcát ecsetelte (kissé kiszínezve, de hát ez természetes), édesanyjuk fel is sikkantott ijedtében. Kiegészítették a családfát is, és kitették a falra.

Fárasztó nap volt. Késő este feküdtek csak le. Stephen Elise szobájának padlóján már mélyen aludt, de a lány nem tudta lehunyni a szemét. Egyre csak a fiút nézte, és eszébe jutott, hogy mikor legutóbb együtt aludtak, Stephen másnap eltűnt. Nyugalom, gondolta magában, Zoe és Doe nem bánthat sem minket, sem mást.

Körülnézett a sötét szobában, az ablakon besütött a holdfény és csillagok ragyogtak az égen. Azon gondolkodott, hány tükörtestvér lehet még a világon, akik azt sem tudják, hogy van testvérük. De rengetegen vannak olyanok, akik tudják, és bármit megadnának, csak hogy együtt lehessenek. Hányan kívánják azt, amit ő most megkapott?

A tükörtestvérpárokat létrehozó ősi varázslat még mindig fennáll. Elise kezdte azt hinni, akármit tesznek, ez megmarad. És lehet, hogy nem rosszindulatból, gonoszságból hozták létre a tükörtestvérpárokat. Hiszen, ha jobban megnézzük, nincs abban semmi rossz, hogy a tesónk egy másik világhoz tartozik. Ez az egy túl unalmas, kell még egy, amiben lehetőleg van rokonunk.