Mesék Földjén – A kívánságvarázslat

Eredeti cím: The Wishing Spell (The Land Of Stories Book 1.)

Szerző: Chris Colfer

Borító:

könyajánló

Tartalom (a könyv hátuljáról néztem):

Amikor az ikrek megkapják nagymamájuk féltve őrzött mesekönyvét, még nem sejtik, hogy hamarosan egy minden képzeletüket felülmúló világba lépnek majd be: a Mesék Földjére, ahol gyerekkori történeteik hősei életre kelnek.

Alex és Conner nemsokára ráébred, hogy ebben a varázslatos világban az általuk oly jól ismert mesék folytatódnak: Aranyfürtöcske immár körözött szökevény, Piroska a saját királyságában uralkodik, Hamupipőke királyné pedig anyai örömök elé néz! Az ikrek tudják, hogy valahogyan haza kell jutniuk.

Azoknak ajánlom, akik

-korhatárra való tekintet nélkül elolvasható, szóval bármelyik korosztálynak

-ismernek néhány külföldi mesét is

-szeretik a fantasy könyveket.

Az én véleményem:

Az író érdekes világot épít fel, a királyságokra osztott sziget nekem nagyon tetszett. Jó volt, hogy minden szereplőnek megvan a maga személyisége, amik nem csak jók, például Piroska pozitív szereplő, mégis nagyon hiú, ami egyébként vicc forrása is a könyvben. Az egyetlen szereplő, aki nekem nem igazán tetszett, Conner, az ikrek egyike. Ugyanis folyamatosan, minden helyzetben mond valami szarkasztikusnak szánt megjegyzést, még a legszorultabb helyzetekben is, és mivel nem akkora rajongója a meséknek, mint a húga, ezért a legtöbb szereplő előtt annyira bunkó, hogy… jaj. Komolyan idegesített a karaktere. A másik rossz dolog, legalábbis számomra, hogy vannak mesék, amiket még soha nem hallottam, ezért nem is tudom, hogy itt most mi lenne a fő attrakció. Viszont van olyan is, hogy hallottam – olvastam a mesét, csak éppen más verziót, nem azt, amit a könyv felhasznál. Én például úgy tudtam, hogy a Kis Hableány nem halt meg, de hát nyilván van a mesének egy másik változata, amiben meghal.

Pontozás:

Szereplők: 10/9.5 – ugye az evidens idegesítő ikertestvér miatt vontam le fél pontot, de egyébként a többiek szerethetőek és viccesek, erőltetés nélkül.

Fejezetek: 10/10 – a címek nem túl kreatívak, de mindegyikhez tartozik egy kis rajzocska, ami nekem nagyon tetszik.

Változatosság: 10/10 – izgalmas, fordulatos, letehetetlen. Három szó.