6. Fejezet

Chastity reggel a csengő zajára ébredt fel. Megan már reggel kilenckor az ajtóban álldogált teljesen frissen. Alig három házzal lakott arrébb, de azért illedelmesen telefonált, mielőtt átjött volna. Megan is tud lovagolni, legtöbbször terepversenyre jár a lovával, Éjféllel, aki a csillogó éjfekete szőréről kapta a nevét és ugyanabban a lovardában lakik, ahol Jester is el van szállásolva. A lány eléggé összeillik a lovával, mivel neki is fekete haja van, a szemét pedig vastag, fekete szemceruzával emeli ki, hogy kitűnjön barnászöld szeme. Ennek ellenére Megan távol áll az emo stílustól, ugyanis kissé bolondos, de nagyon is szerethető lány, akinek mindene a lovak. A zenei stílusa megegyezik Chastityével, neki viszont nagyon szép énekhangja van. Egyszer már énekelt Tom gitárjával együtt az iskolában, tanárok és diákok vegyesen olvadoztak a zenén.

Tehát ez a lány volt az, aki a nyári szünethez képest horribilis időpontban csöngetett a bizonyos ház előtt. Chastity a csengőt hallva rögtön felkapta a fekete lovaglónadrágját (Megannel lovagolni terveztek), egy fehér – fekete pólót, zoknit, lovaglócsizmát húzott és egy gyors fogmosás, dezodorozás után fekete kobakjával száguldott az ajtóhoz. Megan is hasonló szerelésben álldogált. Boldogan köszöntötték egymást, majd miután Chastity visszarohant a házba a fehér lovaglókesztyűjéért, indulhattak is. A buszmegállóban Chastity beszámolhatott a lovardában történtekről, és amiket Tom észrevett.

– Borzalmas, hogy így megfosztanak egy állatot a szabadságától – szörnyülködött Megan – valahogyan vissza kéne szereznünk Chester szabadságát.

– Igen, én is éppen ezért vállaltam ott lótenyésztési munkát. Így talán könnyebb lenne kicsit – válaszolta barátnője.

– Miről beszélgettek? – állt valaki Chastity mellé. Tom volt az.

– Szia Tom! – mosolygott Megan – épp arról beszélünk, hogy meg kéne szöktetnünk Jestert.

– Igen, én is erről beszélgettem Chastityvel tegnap – helyeselt a fiú. Megannek feltűnt, hogy Tom lovaglófelszerelésben feszít.

– Te is jössz velünk lovagolni? – kérdezte a lány.

– Attól függ hova mentek – felelte Tom – Szamócával megyek terepre a rétre. Jöttök?

– Szívesen – válaszolt Chastity. Ebben a pillanatban megérkezett a busz. Felszálltak rá, aztán hamar elérkeztek a Holdfény Lovardához. Nekiláttak felszerszámozni a lovakat. Amint beléptek az istállóba, három halk prüszkölést hallottak.

Jester megijedt, amikor kinyílt a nagy ajtó, de megnyugodott, amikor két ismerős embert látott. A harmadik viszont idegen volt számára, így igyekezett tartózkodni tőle. Amikor azonban az ismeretlen személy megsimogatta, először összerezzent, aztán csak hagyta magát. Vadló létére eléggé elzárkózott az emberektől, de most, hogy már hivatalosan is az emberek egyik szórakozási eszköze, muszáj lesz összebarátkoznia bizonyos személyekkel. Elfordította a fejét, és észrevett két másik lovat, egy feketét és egy fehér alapon fekete pöttyöset. Amikor kiengedték őket három órára egy elkerített kis mezőre, rögtön összebarátkozott velük. Aztán kénytelen volt előre fordítania a fejét, mivel Chastity elkezdte vezetni kifelé. Az istálló előtt odakötözte egy pányvához. Megkezdődött a letisztítás. A kefe félig gyengéden simította végig a szőrét. Aztán Chastity egy speciális eszközzel vakargatni kezdte a bőrét. Ez volt az eddigi legkellemesebb az egészben.

Miután rákerült a nyereg (ami elsőre nehéznek tűnt neki, de hamar rájött, hogy tulajdonképpen egész kényelmes), Chastity megpróbálta a szájába tenni a zablát.

– Szóval, most be kell vennem a számba egy vasdarabot – gondolta – felejtsd el!

A lány odatartotta a zablát a fogaihoz, de a ló kitartóan, szorosan zárva tartotta őket. Így cselhez kellett folyamodnia.

– Figyelj – nézett a ló szemébe – ha futni akarsz egy kicsit, akkor jó leszel, és beveszed a zablát. Ha nem, akkor sajnos nem mehetünk. Úgyhogy légyszíves, nyisd ki a szád!

Jesternek tetszett az ember. Nem értette, mit mondott neki, de úgy gondolta, hogy ez az ember csak jót akar neki. És mindig jól jön egy kis támogatás, főleg az ő esetében. Jester csak vissza akar kerülni a szabadba, és érezte, hogy ez az ember ebben segíteni fog neki. De mit ér a segítség, ha nem működik együtt? Így tehát engedelmesen kinyitotta a száját, és Chastity berakta a zablát.

A körülötte állók persze ebből csak azt láthatták, hogy a lány odasúg a lónak valamit, aztán Jester végre engedelmeskedik. De még így is lenyűgözte őket a látvány.

– Azt tudom, hogy már régóta lovagolsz hobbi szinten, de azt nem gondoltam volna, hogy így értesz a lovakhoz – szólalt meg a hirtelen beállt csöndben Megan.

– Hát, én sem – vont vállat Chastity, majd folytatta a kantár felrakását. És ezzel a kijelentésével lezártnak tekintette a témát. A többiek szintúgy.